Kino Artis pakub kooligruppidele talve- ja jõuluteemalisi väärtfilme

16. nov. 2018 Kino Artis - Kommenteeri artiklit

Sel talvel on kinol Artis pakkuda lastele lai valik talve- ja jõuluteemalisi väärtfilme. Repertuaarist leiavad vaatamist nii lasteaialapsed kui ka alg- ja põhikooliõpilased.

Lasteaialastele ja nooremale koolieale sobib Soome ja Poola ühistööna lamenuku tehnikas valminud heasüdamlik animatsioon „Muumid ja talvine imedemaa“. Soome kirjaniku Tove Janssoni loodud Muumioru tegelased on eesti laste seas armastatud nii raamatute kui ka varasemate animatsioonide ja teleseriaalide kaudu. Seekordne lugu on pühendatud talvele ja jõuludele ning jutustab Muumitrollist, kes otsustab talveune asemel ärkvele jääda ja avastab enda jaoks külma aastaaja võlusid.

Algklassidele pakub Artis vaatamiseks värsket Eesti-Taani koostöös valminud lühianimatsioonide duot „Talve­lugu“ (2018) ja „Jõulupõrsas“ (2012). Esimene filmidest on imekaunis ja õpetliku sisuga lugu noormehest, kes loodab tänu uhkele talvemantlile võita oma kolleegide sõprust. Animatsioon põhineb vene kirjandusklassiku Nikolai Gogoli tuntud lühijutul „Sinel“. Teine lugu, „Jõulupõrsas“ on lugu notsust, kes avastab, et teda armastusega kasvatanud perekond on teinud seda vaid maitsva jõuluprae huvides, ja peab siis otsustama oma edasise saatuse.

Algklassidele ja lasteaia vanematele rühmadele on veel pakkuda norra kirjaniku A.-C. Vestly teostel põhinev seikluslik mängufilm „Maadeavastaja ja Pulkson“ (Norra, 2017). Vahva lastefilm jutustab Väikevenna ja tema männioksast sõbra uutest seiklustest talvises Norras. Seekordses loos kaob Pulkson jäljetult lumises mägikülas ja Väikevend võtab ette ekspeditsiooni tema leidmiseks.

Loomulikult saab Artises vaadata ka kauaoodatud uhiuut Eesti lastefilmi „Eia jõulud Tondikakul“, mis on hoogne ja kauni muusikaga kodumaine jõulufilm kümneaastasest linnatüdrukust, kes satub ootamatult talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse tallu. „Eia jõulud Tondikakul“ sobib vaadata nii lasteaia viimasele aastale kui ka algklassidele ja põhikoolile. Rühmakülastusi sellele Eesti Vabariik 100 filmisarjas valminud lastefilmile on võimalik broneerida juba praegu, novembrikuus ja kooligruppidel on võimalik film ära vaadata veel enne ametlikku esilinastust detsembri alguses.

Kooliõpilastele sobib veel animatsioon „Valgekihv“ (Prantsusmaa/Luksemburg/USA, 2018), mis põhineb Jack Londoni samanimelisel ajatul romaanil ja jutustab koerhundi seiklustest Alaska looduses eri peremeeste käe all. Animatsioon on nomineeritud sel aastal võistlema ka mainekale Euroopa filmiauhinnale parima täispika animatsiooni kategoorias.

Artises on endiselt võimalik vaadata populaarset loodusfilmi „Tuulte tahutud maa“ (Eesti 2018). Film näitab imelisi kaadreid Eesti metsikust loodusest, kus vaataja ees avanevad kodumaa eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate lindudega. Võimas igavikulise muusikaga dokumentaalfilm on hea vaatamine nii põhikooli- kui ka keskkooliõpilastele ja õpetajatele.

Suuremate gruppide puhul oleme valmis korraldama kinokavaväliseid seansse.

Lisainfo ja broneerimine Mikk Villem, Mikk@kino.ee, tel 663 1373.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!