HITSA alustab õpilasi ootavates koolides digitaristu nüüdisajastamist plaanitust varem

8. apr. 2020 HITSA - Kommenteeri artiklit

HITSA sõlmis koolide digitaristu nüüdisajastamise programmi II etapi raames raamlepingud kuue ettevõttega, kes teostavad 2022. aasta lõpuni enam kui 160 üld- ja kutsehariduskooli kohtvõrgu kaabelduse nüüdisajastamise. Kokku on ainuüksi kaabelduse nüüdisajastamise eelarve 4 miljonit eurot.

Riigihanke tulemusena sõlmiti raamlepingud ettevõtetega Telegrupp, Atea, Datel, Haberst Infra ja Viking Security. Ettevõtted saavad õiguse esitada pakkumisi tellimustele, mis hõlmavad konkreetseid kaabeldustöid koolides üle terve Eesti.

„Loodame järgmise pooleteise aasta jooksul välja ehitada kaasaegse kohtvõrgu kaabelduse kõigis programmi kaasatud koolides. Esimesed tellimused saadame välja juba aprilli teisel nädalal ning konkreetsete töödega soovime alustada enne aprilli lõppu,“ ütles programmijuht Jüri Saar. „Esialgne plaan oli alustada töödega suvevaheajal, kuid olukorras, kus õpilased on kodus, saame alustada töödega varem ja ühtlasi pakkuda kohe tööd mitmetele kohalikele ettevõtetele raskel ajal.“

„Koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning riigi tugiteenuste keskuse spetsialistidega oleme pingutanud selle nimel, et võimalikult kiiresti alustada Euroopa Liidu sotsiaalfondi vahendite investeerimisega. Eesmärk on rahuldada kõigi Eesti koolide kohtvõrgu võimsuse vajadused vähemalt järgmiseks kümneks aastaks,“ lisas Jüri Saar, kes on veendunud, et uue õppeaasta alguseks on tööd enam kui neljakümnes koolis lõpetatud.

HITSA digitaristu nüüdisajastamise programm hõlmab ainult hoonesiseste kohtvõrkude rajamist ja renoveerimist (kaabeldus ja seadmed) ning kohtvõrkude halduse ja monitooringu vahendite ostmist. Lisaks tõstetakse koolipidajate teadlikkust turvalise kohtvõrgu planeerimisest ja haldamisest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!