Härra Huu ja onu Remus kutsuvad lapsi Endla teatrisse

25. sept. 2020 Endla teater - Kommenteeri artiklit
Stseen lavastusest „Onu Remuse jutte“. Foto: Priit Loog

Endla teater ootab nii nooremaid kui ka vanemaid teatrisõpru vaatama lastelavastusi „Härra Huu“ (lavastaja Ingomar Vihmar) ja „Onu Remuse jutte“ (lavastaja Peep Maasik).

Kui metsas oks praksatab, on see härra Huu. Kui voodi all miski liigub, on see härra Huu. Kui öösel miski tatsutab ja patsutab ja köögis matsutab, on see ikka seesama härra mustkuub, hirmus härra Huu – väike mustakuueline mees, kes elab üksi keset paksu metsa ja kelle tööks on öösiti lapsi hirmutada. Ta oleks oma tööga üldiselt rahul, kui ta ise nii hirmsasti pimedat ei kardaks. Ka eraku elu paksu metsa sees oleks väga mõnus, kui vaid ei oleks seda painavat igatsust leida endale tõeline sõber.

Hannu Mäkelä „Härra Huu“ etendub 10., 11., 12., 14., 15., 16., 17., 18., 19. ja 21. detsembril Endla teatri Suures saalis. Lavastuses mängivad Meelis Rämmeld, Nils Mattias Steinberg, Liis Karpov, Fatme Helge Leevald, Priit Loog.

Joel Chandler Harrise legendaarne „Onu Remuse jutte“ on lustlik kohtumine Rebase- ja Jänku-onu, Opossumi, Kilpkonna-preili ja paljude teiste metsaloomadega ning küllap saab selgeks seegi, millised loomateod väärivad Mägra-emanda keedetud koorekompvekke, milliste puhul aga võib Karu-emandalt pragada saada.

„Kindlasti ei ole see lavastus ainult lastele,“ täpsustab lavastaja Peep Maasik. „Ma arvan, et küllalt palju nostalgilist on meie lavastuses ka lastevanematele. Sealjuures loodan ma, et ka tänased lapsed saavad siit endale kaasa positiivse pisiku, mille nimi on „Onu Remuse jutte“, ning kannavad seda põlvest põlve edasi.“

„Onu Remuse jutte“ etendub 3. ja 31. oktoobril, 4., 11. ja 21. novembril Endla teatri Suures saalis, 28. septembril Ugala teatris ning 9. novembril Paide muusika- ja teatrimajas. Lavastuses mängivad Meelis Rämmeld, Sten Karpov, Carmen Mikiver, Ireen Kennik, Kadri Rämmeld, Jane Napp ja Ando Loosaar.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!