Õpetajate Leht 25. septembril

23. sept. 2020 - Kommenteeri artiklit

Tähelepanu, klassis on andekaid lapsi!

Uues haridusstrateegias on olulised andekate laste ja ka nende vanemate toetamine. MTÜ Eesti Talendikeskus korraldas seminari teemal „Paindlik on võimalik“. Seal kõneldi õppe diferentseerimisest taseme ja tempo järgi ning paindlikest erilahendustest. Kogemusi jagasid andekatega töötavad õpetajad.

Hea idee saab alguse ühes peas ja koondab enda ümber meeskonna

Sügis pole ainult metsaandide korjamise aeg, vaid koolides innustatakse õpilasi koguma ka ideid ettevõtlikuks ja ettevõtlusõppeks. Kõrgkoolides levinud häkatonid on mitmel moel jõudnud üldhariduskoolidessegi. Kuidas toetada ideede teket ja elluviimist?

Millest kirjutab septembrikuu Opettaja?

Septembrikuu Opettaja tutvustab mitut haridusteaduste alast väitekirja ja uurimust. Turu ülikooli vanemteadur Jenni Tikkanen tõdeb oma doktoritöös, et kui võrrelda Soome koolisüsteemi muu maailmaga, võib öelda, et Soome kool on veel üsnagi tasakaalus ja võrdseid võimalusi pakkuv. Kuid vahetegemisest on märke just suuremates linnades ja praegu ongi oluline peatada ühiskonnas levima hakanud ebavõrdsus haridustasemetes. Eel- ja põhikooli uuendades tuleb lähtuda eeldusest, et need ei süvendaks ebavõrdsust.

Kultuurisündmus

Õpetajate Lehe kultuurilisast saab lugeda, milliseid teatri-, muusika-, kino- ja näituseelamusi pakub alanud kultuurisügis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!