Tartu Ülikooli haridusteaduste instituut alustab neli päeva kestvat missiooni 51 tulevikuõpetaja leidmiseks

11. apr. 2022 Tartu Ülikool - 1 Kommentaar

Aastaks 2025 vajab Eesti haridussüsteem juurde 830 loodus- ja reaalainete õpetajat. Täna, 11. aprillil alustab Tartu Ülikooli loodus- ja reaalainete põhikoolis õpetamise programmijuht Mario Mäeots gümnaasiumides üle Eesti missiooni „Otsime 51 tulevikuõpetajat“.

Nädala jooksul külastab Mario Mäeots 11 kooli Jõgeval, Väike-Maarjas, Tapal, Rakveres, Kundas, Paides, Pärnus, Märjamaal ja Viljandis. Õpetanud ise 18 aastat üldhariduskoolis loodusõpetust, tutvustab ta õpetajaameti rõõme ja muresid ning kutsub gümnasiste kaaluma, kas see elukutse sobiks neilegi. „Loodus- ja reaalainete õpetajana on võimalus teha mängulist ja loovat tööd ning kasvatada tuleviku eestvedajaid,“ ütles Mäeots.

Tööjõu ja oskuste vajaduse prognoosisüsteemi OSKA andmetel on Eesti koolides praegu iga neljas füüsikaõpetaja ning iga viies keemia-, geograafia-, bioloogia- ja matemaatikaõpetaja üle 60-aastane. 2025. aastaks vajab Eesti haridussüsteem OSKA järgi 830 uut loodus- ja reaalainete õpetajat.

Tänu haridus- ja teadusministeeriumi toele saab sel aastal Tartu Ülikoolis loodus- ja reaalainete põhikoolis õpetamist õppima asuda varasemast enam tudengeid: kui varem on õppekohti olnud 20, siis nüüd 51.

Tulevikuõpetajate leidmise missioonil saab silma peal hoida Tartu Ülikooli haridusteaduste instituudi kodulehel


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Tartu Ülikooli haridusteaduste instituut alustab neli päeva kestvat missiooni 51 tulevikuõpetaja leidmiseks”

  1. Peep Leppik ütleb:

    KOLLEEGID!

    Juba paarkümmend aastat tagasi ütles poliitik Hardo Aasmäe, et käes on aeg, kus peaksime nimetama inimeste NIMESID, kes Eestile palju kahju teinud … Et Eestis TEADUSPÕHINE pedagoogika-didaktika omal ajal koolidest nö kõrvale heideti ja asendati pseudoteadusliku järeleahvitud MÕK-iga, on teened ka TÜ haridusteaduste instituudil!

    Nüüd on olukord täiesti muutunud – võime kommertslike meetoditega need 51 noort kokku ajada, aga õpetajaid neist ei saa … “Lõdvas” koolis käinud noored pole valmis PINGUTUSEKS, mida vajab töö kõrgkoolis ja koolides valitseva “mittepedagoogilise” õhkkonna tõttu jookseb enamus sealt varsti minema. Kuhu lähed Eesti KOOL?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!