Juurte jõhker raiumine

17. juuni 2022 Maie Tuulik kasvatusteadlane - Kommenteeri artiklit
Maie Tuulik.

Õpetajate Leht ilmub 1930. aastast. Tegelikult tuleb ajas veel rohkem tagasi minna. 1917. aastal hakkas ilmuma ajakiri Kasvatus ja Haridus. Seda esimest eestikeelset pedagoogikaajakirja toimetas Peeter Põld. Eestikeelse koolisüsteemi rajajana teadis ta, et hariduse ja kasvatuse teema on osa rahvusküsimusest. 

Ajakirja asutamise põhjus oli vajadus kiirendada haridussüsteemi ülesehitamist ja harida eesti õpetajaid. Eriti oluliseks pidas ta ajakirja õpetajaskonda ühendavat funktsiooni. Kui 1919. aasta augustis hakkas ilmuma Õpetajate Keskliidu ajakiri Kasvatus, oli selle struktuur Peeter Põllu Kasvatuse ja Hariduse sarnane.

Tänapäeval on Õpetajate Leht õpetajaid ühendav, informeeriv ja hariv ajaleht. Kui 2011. aastal lõpetati teoreetilise suunitlusega ajakirja Haridus ilmumine, jäi Õpetajate Leht ainsaks kasvatus- ja haridusküsimusi valgustavaks väljaandeks. Ja nüüd on küsimärgi all sellegi saatus. 

Tahaksin väga teada selle kõrge ametniku nime, kes nii jõhkralt meie hariduse juurte kallale kipub. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!