Eesti suurim keeltekool lõi kompetentsikeskuse

11. okt. 2022 Malle Nei Multilingua Keelekeskus OÜ, Multilingua keeltekool ja kompetentsikeskus - Kommenteeri artiklit

Eesti suurim ja üks vanemaid keeltekoole Multilingua Keelekeskus OÜ avab täiskasvanud õppija nädala eel kompetentsikeskuse, kus pakutakse nii haridustöötajatele kui ettevõtete juhtidele ja meeskondadele erialaseid koolitusi, coaching’ut ja arenguprogramme. Kompetentsikeskus on suunatud nii Eesti kui rahvusvahelisele turule.

„Pea 30 tegutsemisaastaga on Multilingua Keelekeskus jõudnud küpse ettevõtte arengufaasi. Oleme aastaid olnud Eesti suurima turumahuga ettevõte keeleõppe valdkonnas. Oma tegevusega oleme alati tähtsustanud elukestvat õpet ja selle propageerimine on olnud ja on meie vankumatu missioon,“ ütleb Multilingua Keelekeskus OÜ juht Malle Nei.

„Aastatega on meie pädevused arenenud, asjatundlikkus kasvanud, seetõttu oleme võõrkeelte õpetamisele lisaks hakanud pakkuma täiendkoolitusi keeleõpetajatele, arenguprogramme haridustöötajatele, juhtidele ja meeskondadele. Keeltekooli kõrvale kompetentsikeskuse loomine on olnud meie jaoks loomulik areng,“ lisab Nei.

Kompetentsikeskuse moto on „Loome ruumi arenguks“, mis tähendab, et loome ruumi muudatusteks ja aitame kaasa enesearengule, sest vaid nii on võimalik tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas ja tihedas konkurentsis toime tulla ning edu saavutada. Kompetentsikeskuse koolitajad on tunnustatud oma ala professionaalid, kel on ette näidata koolituskogemused nii Eestist kui välismaalt. 

Kõik koolitused ja programmid töötati algselt välja Multilingua õpetajate ja töötajate tarvis ning nüüd, kus need on edukalt toiminud, on aeg neid pakkuda ka teistele. Nimetatud koolitusi ja programme täiendame pidevalt vastavalt sihtgrupi vajadustele ning püüame järgida kõige uuemaid trende ja tõekspidamisi nii õpetajakoolituses kui ettevõtte juhtimiskultuuris.

Haridustöötajate arenguprogramm ja täiendkoolitused lähtuvad Eesti haridusvaldkonna arengukava 2021‒2035 eesmärkidest ja tegevussuundadest, millega soovime kaasa aidata sellele, et Eesti haridusasutuste mitmekesises õpikeskkonnas töötaksid pädevad ja motiveeritud õpetajad, õppejõud ja tugispetsialistid ning õpe lähtuks õppijast.

Leiame, et ajal, mil Eesti Haridustöötajate Liidu uuringu kohaselt on 90% Eesti õpetajatest läbi põlenud ja enamik plaaninud töölt lahkumist, on hädavajalik toetada Eesti õpetajaid ja koolide juhtkonda ning pakkuda läbipõlemise vastu toimivaid lahendusi. Üks asi on kõrgem palk, aga teine asi igapäevane haridustöötajate töönõustamine ja vaimse tervisega tegelemine, mille tarvis oleme välja töötanud isikliku ja professionaalse arengu programmid ning praktilised töötoad.

Haridustöötajatele suunatud koolitused on järgmised

Multilingua Keelekeskus asutati 1994. aastal. Ettevõtte tegevusalaks oli ja on senini täiskasvanute keeleõpe kodu- ja välismaal. Viimastel aastatel on lisandunud keeleõpe lastele ja noortele. 2021. a oli keeltekoolil 2391 õppijat ja toimus 397 kursust. Ettevõte käive oli 2021. a oli veidi üle 850 000 euro.

2006. aastal tunnustasid Euroopa Komisjon ning haridus- ja teadusministeerium Multilingua Keelekeskus OÜ-d aasta parima võõrkeelealase teo preemiaga, mis jagati Multi-Skype’i õppevormi turule toomise eest.

2019. a oli Multilingua Keelekeskus OÜ Äripäeva Koolituse edetabelis 10. kohal.

2020. a andis Äripäev Multilingua Keelekeskus OÜ-le gasellettevõtte tiitli, mis tähendab, et ettevõte kasvatas oma käivet ja kasumit kolme aasta jooksul 50%.

Multilingua Keelekeskus võitis 2022. a konkursi „Aasta võõrkeelealane tegu“ ja pälvis Euroopa Komisjoni Euroopa keeleõppe tunnuskirja projektiga „Multilingua vanalinna mäng“.

www.multilingua.ee/keeltekool/
https://multilingua.ee/kompetentsikeskus/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!