Aasta kirjandusõpetaja on Sirje Nootre

31. jaan. 2023 Kultuuriministeerium - 1 Kommentaar
Aasta kirjandusõpetaja Sirje Nootre koos president Alar Karisega. Foto: Raigo Pajula

Eile hommikul Kuberneri aias toimunud tseremoonial andis president Alar Karis üle aasta kirjandusõpetaja 2023 tiitli Märjamaa Gümnaasiumi õpetajale Sirje Nootrele.

„Kirjandus on kõnetus, kõnekas kõnetus. Praegusel keerulisel ajal on meil üksteisega eriti kõnelda vaja, et leida kohati apokalüptiliseks muutunud maailmas kokkupuutepunkte. Tunnustus, mis mulle täna üle anti, ei kuulu ainult mulle ‒ see kuulub kõigile kirjandusõpetajatele, kes me parimal moel ja teinekord märkamatult koos oma õpilastega oma unistuste Vargamäed ehitame, seal tõde ning õigust otsime ning koos Põrgupõhja Jürkaga õndsuse võimalikkuse üle arutleme,“ ütles aasta kirjandusõpetaja Sirje Nootre.

„Eestis on tähelepanuväärselt palju häid kirjandusõpetajaid, kes väärivad meie ühiskonnalt rohkem tunnustust, et säiliks motivatsioon teha head tööd. Sirje Nootre on väsimatult innustanud nii õpilasi kui ka õpetajaid eesti kirjandust lugema, mõistma ja väärtustama. Ta on järjepidevalt suunanud õpilasi osalema kirjandussündmustel ja -võistlustel ning loonud rohkelt kõrgetasemelisi kirjandusõpikuid ja veebiõppematerjale. Sirje Nootre on esimene tiitli saanud kirjandusõpetaja, tulevikus hakkame seda tiitlit andma välja igal aastal 30. jaanuaril, eesti kirjanduse päeval,“ ütles kultuuriminister Piret Hartman.

Õpetaja valisid Eesti Emakeeleõpetajate Selts koostöös Tallinna Kirjanduskeskuse ja Kultuuriministeeriumiga. Tiitliga kaasneb rahapreemia.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Aasta kirjandusõpetaja on Sirje Nootre”

  1. Kirjandus ütleb:

    Erinevalt paljudest kaasaegsetest kirjanduse autoritest peab ta kinni zanri klassikalistest normidest: teos põhineb toimepandud kuriteol, süüdlasena kõne alla tulevaid tegelasi peab olema alla kümne, kus juures tõeline süüdlane peab ilmuma tegevustikku juba raamatu alguses, mitte aga viimastel lehekülgedel, kus antakse lahendus.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!