Kaasahaarav õppimine Energia avastuskeskuses

26. märts 2024 Energia Avastuskeskus - Kommenteeri artiklit
Keskuses on üle saja ainulaadse käed-külge-eksponaadi. Pildil peeglilabürint. Fotod: Energia Avastuskeskus

Energia avastuskeskus kutsub õpetajaid ja õpilasi osalema oma mängulistes, kuid samas elulistes tundides. Keskuse haridusprogrammid on hoolikalt kohandatud õpilaste vanusele, kaasates lapsi lasteaiaealistest kuni 12. klassi õpilasteni. Programmide eesmärk on avada reaalainete ja tehnoloogia maailm praktiliste õppetegevuste kaudu. Kõik keskuse haridusprogrammid on seotud riikliku õppekavaga, mis pakub õpetajatele suurepärase võimaluse ühendada külastus oma tundidega ning muuta õppimine nauditavaks ja mitmekesiseks. 

Lisaks harivatele õppetundidele on keskuses üle saja ainulaadse käed-külge-eksponaadi, välgu- ning staatikademonstratsioonid, unustamatu teadusteater koos legendaarse Aare Baumeriga ning põnevad täiskuppel-planetaariumifilmid.

Avasta lõbusad õpitoad

Õpilased saavad aktiivselt osaleda ja keskuse õpetaja juhendamisel katsetada ohutute abivahendite abil, kas nad ise juhivad elektrit ja milline lüliti oli vanasti lambil. Õpituba „Välgutund“ toetab eelkõige 3. klassi loodusõpetuse teemat „Elekter“, aga ka õppekava läbivaid teemasid „Keskkond ja jätkusuutlik areng“ ning „Tervis ja ohutus“. Lõbusa õppimise tipphetk on võimas lühise demonstratsioonkatse! Õpitoa lõpuks tunneb laps vooluringi osade nimetusi ning oskab ohutult käituda elektriseadmetega.

Õpitoas „Keskkonnataju“ loome seoseid loodusnähtuste ja argielu vahel. Samuti võrdleme inimeste meeli teiste elusolendite omadega, näiteks avastame, millise dinosauruse pea ulatuks vaatama üle Energia Avastuskeskuse katuse. Programm toetab riikliku õppekava läbiva teema „Keskkond ja jätkusuutlik areng“ ja põhikooli II astme loodusõpetuse teemade „Maailmaruum“, „Maa“, „Elu mitmekesisus Maal“, „Inimene“ ja „Õhk“ käsitlemist. Õpilasi suunatakse mõistma inimese ja teda ümbritseva keskkonna omavahelisi seoseid. „Keskkonnataju“ sobib 4.–9. klassini.

Energia Avastuskeskuses saab vaadata põnevaid täiskuppel-planetaariumifilme.

Õppematerjalid energiakeskuse kodulehel

Energia avastuskeskuse kodulehelt leiad karjääriteemalisi taskuhäälinguid. Eelkõige vanematele õpilastele suunatud õppematerjalid inspireerivad noori valima edasisteks õpinguteks reaalainete (ehk nn STEAM-) suunda ning need on sobilikud kasutamiseks alates 9. klassist. Omal alal õnnelikud ja professionaalsed inimesed räägivad enda loo oma ametialal, sõna saavad näiteks IT-juht, füüsikaõpetaja, toidukeemik, energeetik, viroloog ning teiste huvitavate ametite esindajad.

Põnevat kuulamist leiab Energia avastuskeskuse kodulehelt „Õppematerjalide“ alamjaotusest https://energiakeskus.ee/oppematerjalid/gumnaasium/

Energia avastuskeskus asub Tallinnas aadressil Põhja pst 29 ning sinna pääseb lihtsalt ligi nii ühistranspordiga kui ka jalgsi. 

Grupibroneeringu saab teha energiakeskus.ee kodulehel või aadressil info@energiakeskus.ee.

Kohtumiseni Energia avastuskeskuses! Avasta, mängi, õpi! 

www.energiakeskus.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!