Mänguasjamuuseum ootab mängides õppima!

26. märts 2024 Marge Pärnits Tartu Mänguasjamuuseum - Kommenteeri artiklit
Lapsed Tartu Mänguasjamuuseumi tunnis „Kooliks valmis“. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Kindlasti olete lugenud uuringuid, kus kirjeldatakse, kuidas kuulates õpib aju aeglasemalt ja tegutsedes palju kiiremini. Just seepärast olemegi mänguasjamuuseumis alati valmis mängima ja meisterdama – kes meist siis ei tahaks, et tema laps õpiks ja areneks!

Mängides õppimisele on üles ehitatud ka mänguasjamuuseumi näitused ja muuseumitunnid. Näiteks tunni „Kooliks valmis“ alguses pakime lastega koos kokku mängukoolikoti ja kontrollime, et selles oleks kõik vajaminev. Seejärel harjutame mängulisel moel koolitundides vajaminevaid oskusi: loendame ja sorteerime esemeid, leiame lünksõnadesse õige tähe, seome mitmesuguseid sõlmi ja harjutame kääridega lõikamist. 

Kui juba muuseumisse tuldud, tasub kindlasti ka näitustele pilk peale heita. Uuel näitusel „Euroopa mängib“ jagub teadmisi nii suurtele kui ka väikestele, seega võite kindlad olla, et lusti jätkub kõigile: lapsed saavad mängult olla nii vampiirid, roosikasvatajad, pagarid kui ka ralliässad, täiskasvanud on oodatud kaasa mängima ja enda jaoks uusi maid avastama. Mängulise reisi läbi Euroopa võib siduda ka mõne koolitunniga ning siis saab lisaks mängimisele ka tarkuseteri koguda. 

Mänguasjamuuseumi muuseumitunnid toetavad alushariduse õppekava ja pakuvad elamuslikku vaheldust igapäevasele õpetusele lasteaias. Kooliõpilaste jaoks loodud muuseumitunnid täiendavad eesti keele, inimeseõpetuse ja ajaloo ainekavades käsitletavaid teemasid. Meie kodulehel www.mm.ee on kõikide muuseumitundide kirjeldused, seega pole vaja teha enamat kui vaid enda grupile sobiv teema välja valida ja meie pedagoogiga ühendust võtta. Mänguasjamuuseum on mänguliselt paindlik ja valmis ka muuseumitunde vastavalt grupi vanusele, oskustele ja soovidele painutama!

Tartu Mänguasjamuuseum on aasta ringi avatud kolmapäevast pühapäevani kl 11–18. Lisainfot näituste, teatrietenduste ja muuseumitundide kohta saab aadressilt www.mm.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!