Miks valida kevadiseks väljasõiduks PROTO avastustehas?

26. märts 2024 PROTO - Kommenteeri artiklit
PROTO avastustehase STEAM-õpet toetav töötuba. Foto: Jarek Jõepera

PROTO avastustehas on esimene hariduslik virtuaalreaalsuskeskus, mis võimaldab kogeda midagi uudset ja unikaalset. Mujalt Euroopast sellist ei leia! Meie formaalharidust toetavad programmid pakuvad põnevat STEAM-õppe kogemust, kus teooriat saab katselaborites kohe rakendada. Oluline osa protsessist on õppimine ebaõnnestumisest. Katselaboreid läbides on õpilased ise need, kes seavad eesmärgid, leiutavad ja katsetavad.

Sisenege seikluslikku ekspositsiooni! 

Sukeldudes spetsiaalselt PROTO jaoks loodud virtuaalmängudesse, ootavad teid ainulaadsed elamused. Kui seiklete läbi unikaalsete prototüüpide, millele annab elu 21. sajandi moodsaim virtuaalreaalsustehnoloogia, avastate sajanditevanused teadussaavutused.

PROTO PARK-i mängulises tegevusaias saavad nii lapsed kui ka algkooliõpilased proovida fantaasiarikkaid ning praktilisi leiutamismänge. Ehitage hiiglaslikke konveierilinte, keerutage värvikaid kettaid, looge muusikat toruorelil ja piiluge leiutaja salajasse kabinetti. Nimetatu on vaid väike osa sellest, mida kogeda saab.

Õppeprogrammid „Allveelaev“ ja „Kuumaõhupall“ toetavad reaalainete õpet: füüsikaõpetajate loodud tunnid toetuvad põhikooli riiklikule õppekavale. Neis tundides omandatakse teadmisi tihedusest, soojuspaisumisest, ujuvusest ning tutvutakse vee- ja õhusõidukite leiutamise looga. Peamiselt pakuvad aga mõlemad tunnid võimalust teha katseid nii vee kui ka tulega.

Leiutajate teater on põnev moodus õppida, osaledes teatri sugemetega lavastuslikus tunnis, kus mänguliste katsete abil saame aimu, mil moel muudab leiutamine meie maailma lihtsamaks.

Töötubades „Õhupalli rakett“, „Kõrgem torn“ ja „Ehitame katapulti“ rakendab õpilane oma käelisi oskusi ning omandab seeläbi uusi kogemusi ja teadmisi. Kuni 60 minutit kestvas töötoas tegutsetakse meeskondades ning kiire teoreetilise sissejuhatuse järel jõutakse koos katsetades parimate lahendusteni. Seejuures võib parimaid lahendusi olla rohkem kui üks!

PROTO haridustegevuste kohta saab rohkem infot https://prototehas.ee/haridusprogrammid/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!