Tallinna koguneb 600 Euroopa teaduskorraldajat

30. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Tänasest kolmapäevani toimub Tallinna ülikoolis (TLÜ) Euroopa teadusadministraatorite ja -korraldajate ühenduse (European Association of Research Managers and Administrators – EARMA) 20. aastakonverents, kuhu oodatakse üle poole tuhande osaleja kõikjalt maailmast.

Konverents keskendub piiriülesele teaduskoostööle, Horizon 2020 programmi tegevustele, teaduspoliitikale ja -praktikale ning teaduse juhtide ja administraatorite professionaalsele arengule, räägitakse Euroopa Komisjoni teadusrahastuse uusimatest plaanidest ning eri riikide ja teadusasutuste kogemustest teaduskorralduse valdkonnas.

Eesti poole pealt väärib tähelepanu teadusajakirjaniku Arko Oleski juhitud teaduse populariseerimise töötuba, kus oma kogemustest kõnelevad teaduse populariseerijad Terje Tuisk (Archimedes), Jaan Kikas (TÜ) ja Airi Ilisson-Cruz (TLÜ). Ülle Must Eesti teadusagentuurist räägib kaasa Ida-Euroopa riikide teadusalast koostööd analüüsivas töötoas ning Lea Aasamaa Eesti kaubandus-tööstuskojast jagab kogemusi ülikoolide ja tööstusettevõtete koostööd uurivas rahvusvahelises töötoas.

EARMA kuulutab konverentsil avatuks üleeuroopalise kaheaastase teaduskorraldajate koolitusprogrammi, mille läbinud saavad Euroopas esmakordse kutsetunnistuse.

Konverentsi avavad esmaspäeval, 30. juunil kell 9 TLÜ teadusprorektor Katrin Niglas ning EARMA president John Donovan. Järgneb Eesti teaduspoliitikat tutvustav ettekanne Eesti Teaduste Akadeemia liikmelt ja Tartu ülikooli professorilt Jüri Allikult.

Konverentsil osalejad külastavad ka Tartu ja Tallinna ülikoole.

Konverentsi korraldavad EARMA ja Tallinna Ülikool.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!