Aasta soome keele õpetaja on Mare Soomere Pärnu Ülejõe põhikoolist

20. märts 2016 Maarja Keba Soome Instituudi programmijuht - Kommenteeri artiklit

2015. aasta soome keele õpetaja tiitli saaja tegi Soome suursaatkonnas pidulikul vastuvõtul teatavaks suursaadik Kirsti Narinen. Tänavu toimus soome keele õpetajatele korraldatud traditsiooniline üritus 19. märtsil.

Mare Soomere on Pärnu Ülejõe põhikooli inglise ja soome keele õpetaja. Kolleegide arvates on just tema sõbralik olek ning pühendumus soome kultuuri tutvustamisele põhjus, miks selles koolis soome keele õppijate arv aastast aastasse suureneb.

Soome Instituudi programmijuhi Maarja Keba sõnul pole põhikoolis soome keele õpetamise alustamine õpetaja jaoks sugugi lihtne otsus. „See eeldab julgust sukelduda tundmatusse. Mare Soomere võttis selle väljakutse vastu 2012. aastal ja liialdamata võib öelda, et Pärnus B-võõrkeelena soome keele õpetamine sai alguse tänu õpetaja Soomere senisele heale tööle.”

Aasta soome keele õpetaja kuulutatakse välja soome keele õpetajate kevadseminari lõpus korraldatud traditsioonilisel vastuvõtul soome Suursaatkonnas. Samal vastuvõtul antakse üle ka Soome-Eesti kaubanduskoja stipendiumid, mille pälvisid tänavu Sille Lillestik Tartu kutseharidukeskusest ning Tallinna keeltekooli ja TEA keeltekooli soome keele õpetaja Marjaana Järv.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat aastal 1997. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab kaasa Eesti ja Soome suhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome Instituut koostöös Soome suursaatkonna ja Eesti soome keele õpetajate seltsiga.


 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!