Äsja valminud StartIT veebileht selgitab, et kõik ongi IT!

25. sept. 2017 Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit - Kommenteeri artiklit

Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidul (ITL) valmis infotehnoloogiahuvilistele mõeldud veebileht StartIT, kus tutvustatakse IT-erialasid ja koole ning kirjeldatakse IT-ameteid. Erialavalikut lihtsustab simulaator, mis pakub valikuteid nii loovinimesele kui ka tõelisele tehnikahuvilisele. „Kas tahame või ei taha, tänapäeval on kõik IT,” ütleb ITL-i juhatuse liige Ants Sild. „Digiajastul on muutunud töö tegemine ning pea kõik ametid eeldavad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) oskusi.”

Valminud veebileht StartIT on hea abimees nii noorele põhikoolilõpetajale kui ka kogenumale inimesele, kes soovib end täiendada. Edasiõppimisvõimaluste otsijale on loodud mugav otsingupuu-simulaator, kus pakutakse mitmeid valikuvariante. „Küsimuse „Kelleks saada?” asemel tuleb noorel mõelda, milliseid probleeme tahab ta lahendada,” selgitab Ants Sild. „IT-valdkonnas on erialasid pakkuda tõesti igale maitsele. Tänases töömaailmas on tähtsal kohal ka sotsiaalsed oskused ning avatus ja kohanemisvõimelisus – seda kordavad ka väga paljud IT-spetsialistid, kellega koostöös on loodud ametiprofiilide kirjeldused.”

StartIT veebist leiab IT-ettevõtetes töötavate spetsialistide näitel loodud 23 ametiprofiili kirjeldust, lisaks on loodud IKT rolliprofiilide struktuur, mis näitlikustab ametikohti tööprotsesside kaupa ärimaailmas. Kokku on kogutud IKT-ametite kohta koostatud küsimustikudKarjäär IT-alal pakub otsingupuu ehk minisimulaatori kaudu võimalust endale sobivat IT-eriala ja selle õppimisvõimalusi otsida. Projektide alla on koondatud info IT-kogukonna algatuste kohta. Sündmused viivad kurssi IT-maailmas toimuvaga. Ja lõpuks on soovitused veebikeskkondade kohta, et iseõppijana end proovile panna ning näiteks mõne programmeerimiskeele õppimist alustada.

Veebilehe materjalid on valminud ITL-il koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, SA Innove, Psience OÜ ja PR Strategies OÜ-ga. Ametikirjeldused on koostatud Euroopa sotsiaalfondi toel. Veebilehe lõi ITL-i tellimusel APEK Digital.

Veebilehe link www.startit.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!