Tartu linn tunnustab olümpiaadidel osalenuid ja nende juhendajaid

25. mai 2021

Helle Tolmoff

Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakonna kommunikatsioonispetsialist

- Kommenteeri artiklit

Sel õppeaastal toimus Tartu ülikooli teaduskooli korraldusel 24 aineolümpiaadi piirkonna- ja eelvooru, millest võttis kokku osa üle tuhande Tartu õpilase.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on kiiduväärt, kuidas koolid on sel keerulisel õppeaastal üles näidanud paindlikkust ja kohanemisvõimet ning seda ka õpilasvõistluste läbiviimisel. „Hoolimata sellest, et koolid olid pikki perioode distantsõppel, viidi olümpiaadide eelvoorud siiski edukalt läbi ja andekad õpilased said taas oma võimeid proovile panna,“ sõnas Klaas.

Tänavu väärib äramärkimist 142 õpilast 20 Tartu linna koolist, kes jõudsid piirkonnavoorudes kolme parima sekka. Mitmekordselt tublisid ehk õpilasi, kes saavutasid suurepäraseid tulemusi kahel ja enamal olümpiaadil, oli kokku 31. Viiel olümpiaadil tõusid esikolmikusse Miina Härma gümnaasiumi õpilased Meena Rooden ja Liis Siigur. Tipptulemustega särasid neljal aineolümpiaadil Jaan Artur Viirsalu Tartu Mart Reiniku koolist ning Keidi Käärmann ja Kristjan-Erik Kahu Hugo Treffneri gümnaasiumist.

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave tõdes, et õpilaste tublide tulemuste juures mängivad tähtsat rolli koolipoolsed juhendajad. „Olümpiaadideks ettevalmistamine nõuab õpetajatelt lisatööd ja pühendumist. On märkimisväärne, et meie õpetajad on suutnud uutes ja kohati väga keerulistes oludes leida aega ja jaksu ka andekate õpilaste toetamiseks. Tartu linn on väga uhke tublide õpilaste ja nende juhendajate üle!“

Aineolümpiaadide piirkonnavoorudes edukalt esinenud õpilased saavad tihti võistlemist jätkata üleriigilistes lõppvoorudes ning nii mõnelgi juhul ka rahvusvahelistel olümpiaadidel.

Tänukirjad ja meened õpilastele ning neid juhendanud õpetajatele toimetatakse koolidesse juuni alguses.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!