Koolijütsid, karikatuure joonistama!

8. jaan. 2024 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Tartu Variku Kool kuulutas välja koolinoorte karikatuurivõistluse „Mida naerad, koolijüts?“. Kolmekümne teist korda toimuva võistluse teema on „Täitsa hambad!“, töid oodatakse 1. aprilliks.

Võistlust on üle kolmekümne aasta üksipäini vedanud Tartu Variku Kooli õpetaja Paul Kunman, kes ka ise armastab head nalja, pilapilte ja joonistamist.

„Teemad tulevad elust enesest ja neid saab lahti mõtestada erinevalt,“ lausus Paul Kunman. „Täitsa hambad“ paistab ju ühtemoodi hambaarsti vaatevinklist ja teistmoodi majanduslikust või poliitilisest olukorrast lähtuvalt.

Algusaegadel oli võistlus rahvusvaheline ja oma pilapilte saatsid ka Soome, Läti, Belgia ja Vene noored. Osalejate rekord on 900. Nüüd on võistlus keskendunud eesti koolinoortele, pildisaatjaid on enamasti 400‒500.

Parimatest piltidest antakse igal aastal välja ka kogumik.

Eesti vanimast karikatuurivõistlusest võtavad osa juba needki õpilased, kelle vanemad on kunagi osalenud koolinoorte karikatuurivõistlusel.

„See rõõmustab. Huumori pisikut antakse edasi,“ sõnab Kunman.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!