Elektrivaldkonna noortefestival Positron tekitab põnevust

7. mai 2024 Eliise Valmis Positroni turundusjuht - Kommenteeri artiklit
„Positron 2024“ tuum on elektrivaldkonna järelkasv: see on peamiselt 14–24-aastastele noortele suunatud festival, kus saab ise proovida, kogeda, katsetada ning kohtuda valdkonna ettevõtjate ja ka õppeasutustega. Foto: Rauno Liivand

Erakordne elektrivaldkonna noortefestival Positron tuleb taas, ja seda veelgi suuremalt kui varem. Meie kohtumispaik on sellel aastal Eesti Näituste messikeskus, kuhu on 11. ja 12. oktoobril oodatud kõik noored huvilised, lapsevanemad, õpetajad ja ümberõppijad, kes soovivad elektri- ja energiavaldkonnaga tutvust teha.

Positron on loodud toomaks esile ühte kõige kiiremini arenevat valdkonda, kus leidub karjäärivõimalusi kõigile. Mõtestamaks lahti kõige kiiremat kasvuhüpet läbiva valdkonna sisu ja võimalusi, on Positron keskendunud eelkõige noortele, kuid võimalusi leidub siin igaühele! Me aitame lahti mõtestada seda, kuidas me tajume elektrivaldkonnaga seotud väljakutseid ja neis osaleme, sest elekter on meie kõigi elu keskne osa.

Fookuses on jätkuvalt järelkasv

Positroni tuum on 2024. a endiselt elektrivaldkonna järelkasv: see on peamiselt 14–24-aastastele noortele suunatud festival, kus on võimalus ise proovida, kogeda, katsetada ning kohtuda valdkonna ettevõtjate ja ka õppeasutustega. Elektrivaldkonda sisenemiseks vajalikke erialasid õpetavad kutsehariduskoolid ja ülikoolid koonduvad, et noorel oleks võimalus kõikidele oma küsimustele vastused saada. Koolide hulka kuuluvad näiteks TalTech, Eesti Maaülikool, TKTK, Tallinna Ehituskool, Tallinna Polütehnikum, Kopli Ametikool, VOCO ja paljud teised. Loodame, et just Positron aitab noortel astuda esimesed sammud oma tuleviku karjääri poole.

Lisaks mulluse ürituse raames toimunud professionaalsete välisvõrgu elektrike kutsevõistlusele on sel aastal noortealal koostöös Harnoga kavas elektrikuõpilaste kutsevõistlus „Noor meister 2024“. Hea meel on, et noorte elektrikute jõukatsumisele on end juba kirja pannud võistlejad kõigist üheksast elektrikuid õpetavast kutsekoolist. Tuleb pingeline, väga põnev ning inspireeriv võistlus!

Energia- ja elektrivaldkond ei tähenda ainult linnade varustamist elektriga, vaid ka tulevasi juhte, loojaid, töötajaid ja probleemilahendajaid, kes kujundavad kogu meie reaalsust ja maailma. Positroni programmi eesmärk on aidata noortel avardada juba olemasolevaid teadmisi ja julgustada mõtlema uuendusmeelselt ilma barjäärideta.

Eri raskusastmega interaktiivsed töötoad

Kuna noorte jaoks on oluline olla kaasatud ning märgatud, on Positroni programmis eriti olulisel kohal üritusel tehtavad töötoad koostöös suurimate elektrivaldkonna ettevõtete esindajatega. Igaühel on võimalus sukelduda läbimurrete ja tehnoloogiate maailma, mis mõjutavad kogu sektori tulevikku.

Kogu messikeskuses on sündmuse ajal vähemalt kolm eri funktsiooniga lava, millel kaasatakse publikut, pakkudes nii meelelahutust kui infot ja huvitavaid arutelusid. Midagi igale maitsele! Show-laval astuvad üles tuntud popartistid ning kõnelejaid tuleb lisaks kodusele Eestile ka välisriikidest.

Meiega on võimalik avastada, kuidas siduda oma kogemust, karjääri või haridusteed energia- ja elektrivaldkonnaga, kujundamaks tulevikku. Lisaks on külastajal võimalik luua uusi kontakte valdkonna liidrite ja uuendusmeelsete inimestega.

PS Tasuta sissepääsu tagab eelregistreerimine. Eelnevalt saab registreerida end Positroni kodulehel positron.ee.

Üritust toetavad Eesti Energia, TalTech, KVARK, EETEL, Swedbank.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!